Blogg-forum.se

Glad familj och vänner som dansar tillsammans i trädgården

Skapa en trädgård för avkoppling och umgänge

Tänk en trädgård som är som en oas där vänner gärna kommer över för ett glas vin och lite grillning eller där du själv går ut i morgonrocken och slår dig ner med tidningen och dagens första kopp kaffe. Det kan verka svårt att få till den där drömträdgården, men det behöver faktiskt inte vara så svårt. Med lite inspiration och några smarta knep kan paradiset bli ditt redan nästa sommar.

I butiker som https://www.gardenstore.se/ hittar du allt du behöver till trädgården. Om du inte är en odlare bör du fokusera på en lättskött trädgård med plats för umgänge. Det är en investering som du sedan kan njuta av i många, många år framöver.

En plats för mat och dryck

Grillplatsen är förstås central, där kommer du att tillbringa mycket tid, bjuda på goda middagar och sitta och prata tills mörkret faller. Här behöver du ett bra möblemang som tål att stå ut i både regn och sol. Satsa gärna på en paviljong eller ett rejält parasoll för att kunna sitta ute när solen gassar eller det börjar dugga. Om du har en stor trädgård är det bra med flera uteplatser. Kanske har du morgonsol på ett ställe och vill lätt kunna gå ut med frukosten dit, medan kvällssolen värmer på en annan plats. Vi mår helt enkelt bra av att vara ute i våra trädgårdar så därför är det bra att underlätta utevistelsen.

Vatten för lek och avkoppling

Om du har barn eller älskar att simma är poolen given. Nu när många har semestrat hemma är pool i trädgården en trend som ökar kraftigt. Om din trädgård är för liten eller om du är en frusen typ kan en badtunna vara din grej. Varför inte bjuda över vänner en vinterkväll och bada i varmt vatten under en stjärnklar himmel? Vatten är avkopplande och även om du inte själv är någon badare är det rofyllt att se på en vattenyta eller höra porlande från en liten fontän. En damm omgiven av frodiga växter blir ett fint inslag i trädgården. Varför inte placera en gammaldags bänk intill dammen där du kan sitta och koppla av?