Blogg-forum.se

Blogg-forum

Bilar och landskap

Byt fälgar efter din roadtrip

Behöver du styra upp din bil efter en sommar av roadtrips? Då kommer vi med lite bra tips på vad du kan tänka på. När vet man till exempel om det är dags att byta fälgar? När du byter fälgar har du en rad saker du kan tänka på. Kom ihåg att det är bra att välja fälgar med hög prestanda. Sen skadar det inte om de är snygga också.

När du ska byta fälgar är det framför allt viktigt att du gör det i rätt storlek. På Däck365 finns en riktigt bra sida där man kan söka efter exakt de fälgar som kommer passa. Ta dig tid att beställa hem rätt fälgar så du inte måste byta dem sen igen. Det händer mycket på marknaden just nu eftersom många lanserar nya elbilar och hybrider, och det är många som också lanserar nya framhjuls och fyrhjulsdrifter till bra priser.

Kanske den mest välkända just nu, eller i alla fall mest virala nyheten om fälgar är Minis nya fälgar som de råkat döpa till Corona Spoke. Inte bra, tyckte man och nu ska man byta namn.

Mycket slitage på däcken ser dåligt ut

Att man sliter mycket på bilen under sommarens roadtrips, speciellt under sådana här ”hemestertider” är inget konstigt. Men dessutom har de milda vintrarna slitit rejält på vinterdäcken. Det börjar bli dags att helt se över ens bils ”servicerutiner” och kanske fundera på hur du ska tänka kring nästa däckbyte och val av vinterdäck hädanefter. Som alltid är det av största vikt att du efterdrar i bultarna på hjulen. Det är inte ovanligt att hjulen lossnar…

När du byter ut dina fälgar kommer du märka på en gång att bilen får sig ett rejält upplyft. Du kan förstås byta fälgar när du vill, men är de spruckna och repiga är det på god tid att du byter dem. Det är inte ovanligt att folk tittar snett på slitna fälgar eftersom det ger intrycket att du kör dåligt och inte sköter om din bil som du ska. Rullar du in hos svärmor med en sliten gammal bil ser det helt enkelt inte så bra ut.