Blogg-forum.se

Blogg-forum

Detta jobb gör en influencer

Att influera folk vad de ska göra och köpa, ibland även tycka. Det är bara några av de sakerna som en influencer gör – ett yrke som seglat upp i toppen hos många unga.

För ett antal decennier sedan, på frågan ”vad vill du jobba med när du blir stor?” hade det kommit många svar. Polis, brandman, pilot, läkare eller något helt annat. När samma fråga ställs idag är det inte ovanligt att majoriteten av de tillfrågade säger influencer eller youtuber.

Jobba fritt

YouTubers, sociala medier-fenomen och influencers är bara några av de begrepp som används för att beskriva de olika rollerna en ”influerare” har. Det finns många anledningar till att barn och även äldre vill arbeta med det här. Delvis har vissa influencers höga löner och dessutom är det ett fritt arbete.

Som influencer kan man till stor del bestämma sina egna arbetsdagar. Man har i en hel del fall även ett stort inflytande på vilka samarbetspartners man har. För den som vill bli influencer krävs inte heller några avancerade utrustningar alla gånger.

Jobbkrav

I en del fall, om man till exempel streamar på Twitch, behövs antingen en bra PC, konsoll samt utrustning för själva streamen. Men fokuserar man enbart på till exempel sociala medier som TikTok, Youtube och Instragram är en fungerande mobiltelefon i princip det enda som behövs. Åtminstone till en början för att kunna dra igång sitt äventyr som influencer.

Arbetet som influencer kommer sedan att variera. Man ska utgå ifrån att alltid satsa på att få många följare eftersom det är följarantalet som i slutändan bestämmer hur många samarbeten samt med vilka man kommer att få. Men för att öka sina följare finns flera knep. Det allra bästa är att hitta något helt unikt. Det kan vara innehållet eller det kan vara upplägget eller designen på sina videos. Sen ska det du producerar även hålla ett bra produktionsvärde, så som ljud, bild och klippning. Även ljussättning. En video med dåligt ljud och jobbig klippning kommer få se klart.