Blogg-forum.se

Hitta det bästa bolånet

Att få ett lånelöfte för ett bolån är något som orsakar huvudbry för många. Om du är beredd att förhandla och läsa på går det enklare. Lär dig mer om lånelöften och bolån i den här artikeln.

Att hitta och bli beviljad ett bra bolån handlar om att du är påläst och villig att förhandla. Med ett lånelöfte från Nordax har du kommit en bra bit på vägen mot att äga din första bostad. Vad ska du tänka på för att få så bra villkor för bolånet som möjligt?

Ansök inte hos för många långivare

Expressen påminner om att det inte nödvändigtvis är någon fördel om du ansöker från så många långivare som möjligt. Varje bank du ansöker om tar nämligen en kreditupplysning på dig, och för många kreditupplysningar kan helt enkelt sabotera dina möjligheter att få ett bolån. Bättre då att du på förhand undersöker vilka långivare som ser bäst ut utifrån dina förutsättningar och fokuserar ansträngningarna på dem. Annika Creutzer som är expert i privatekonomi ger i en artikel på SVT Nyheter rådet att du ska prata med tre banker. Hon fortsätter med att säga att du inte ska ha för bråttom, prata med varje bank åtminstone två gånger. Det gäller nämligen att du förhandlar för att få så bra villkor som möjligt.

Förhandla ner räntan

När du har koll på vilka aktörer som potentiellt kan ge dig de bästa villkoren för ditt bolån har du en bra sits för att börja förhandla med bankerna. Sparekonomen Frida Bratt säger i en artikel i Aftonbladet att du bör vara väl påläst om villkoren hos olika banker. Kunskaperna kan du sedan använda för att argumentera med banken för att sänka dina räntevillkor. Om banken inte är redo att gå dig tillmötes får du helt enkelt vara tydlig med att du är beredd att söka dig någon annanstans.